Missbrukas #metoo?

pexels-photo-622135

Jag har tänkt lite kring den laddade debatten om hashtagen #metoo som flödar överallt på internet. Går man in på Aftonbladet eller Expressen så ser man nya artiklar och reportage om denna hashtag. Jag tycker att det är starkt av de som har klivit fram och berättat vad de har varit med om och den verklighet som tyvärr många kvinnor (och även män) får stå ut med. Jag som tjej är rädd för att gå utomhus ensam när det är sent och mörkt ute, jag är van med att killar tar mig på rumpan när jag är på krogen, det är väl bara att skylla på alkoholen som gjorde att dom blev lite dumma i huvet just då eller? Under halloween var jag på krogen med några kompisar, hinner vara på dansgolvet i ungefär 30 sekunder innan en kille tar sig rätten att gå förbi och ta på min rumpa i farten. Det blev så att jag tillslut gick till honom när han satt med sina kompisar och skällde ut honom för vad han gjorde, det enda han sa var ”är det #metoo nu eller?” på ett spydigt sätt. Jag blir så fruktansvärt jävla arg på sådant. Det är nu jag vill komma fram till poängen med varför jag skriver detta. Är det så att #metoo inte tas på allvar hos ”förövarna” (eller vad man nu ska kalla det) eller är det så att hashtagen #metoo missbrukas och har blivit mer av en trend så att den tas på mindre allvar av de som faktiskt har blivit utsatta för sexuella trakasserier? Jag vet inte, men har funderat på detta.

Annonser

2 reaktioner till “Missbrukas #metoo?

  1. Inte att förglömma att personer med dålig uppfostran/ dåligt omdöme gömmer sig bakom just sådana resonemang. Det visar på ytterligare en dimension av personen. Ren dumhet och inte ett dugg intresserad av att bryta normen. Just därför #metoo och debatten kring övergrepp är viktig!

    Gilla

    1. Att jag inte tycker som dig tyder alltså på dålig uppfostran? Intressant resonemang! Men du tycker att det det är helt okej för vissa kvinnor att utnyttja detta till sin fördel, att missbruka denna hashtag istället för att använda den i RÄTT syfte? Läs gärna Aftonbladets artkel om Ulf Malmros som blivit anklagad för våldtäkt, som tydligen skulle ha ägt rum för 25 år sedan? https://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/3jJQ4v/ulf-malmros-utpekad-som-valdtaktsman-anmalt-henne-for-fortal

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s