Skönhet och mode är väl viktigt, eller?

Closeup of woman holding shopping bags  with copy space

En sak som det känns som att jag inte har gemensamt med många andra (eller så är jag inte ensam om detta?) är mode och skönhet och sådant. Visst är det kul att känna sig fin och sminka sig och ha på sig kläder man tycker är fina och fixa håret, men det är inte direkt så att jag orkar bry mig. Det kanske är en nackdel, jag vet inte. Jag brukar aldrig shoppa kläder eller gå på shoppingrundor för att jag tycker det är kul att slösa pengar, jag gör det när jag behöver vilket fan inte är ofta när jag tänker efter. Jag hatar att prova kläder, provrummen är alltid för små och man behöver många gånger prova olika storlekar och det är så himla påfrestande och jobbigt, haha. När jag köper smink är det oftast för att det jag har är slut, inte för att det är kul att gå och kolla på smink. Det är dyrt och bara (enligt mig) onödigt att ha en massa produkter som är samma skit och som uppfyller samma funktion. Många klädstilar som är ”inne” tycker jag är antingen konstiga eller mindre snygga. När jag är inne i en klädaffär så avläser jag nästan direkt om det är något för mig och tyvärr är det sällan det.  Alla dessa faktorer gör att jag inte orkar hålla på att bry mig. Jag avundas de som faktiskt har orken att varje morgon sminka sig och matcha en snygg outfit, då det inte ofta händer att jag gör. Jag är typ världens tröttaste människa på mornarna, no joke. Sover hellre den tiden jag hade kunnat bry mig om att tex sminka mig och matcha en snygg outfit och platta håret. En frågeställning jag har är: sminkar tex tjejer (även killar) sig för att de inte trivs med sitt utseende eller känner sig mindre fina utan smink, eller gör dem det bara för att det är kul (?). Menar då på en individnivå. Det finns självklart olika svar på detta då alla är olika. Jag personligen tycker det är kul att känna mig fin men jag orkar inte gå igenom processen för att komma dit för att det är så tråkigt. Jag förespråkar att vara osminkad för att det är så mycket skönare och man kan gnugga sig i ögonen utan att se ut som en panda efteråt. Det är ju självklart att jag uppmärksammar andras klädstilar och outfits, vissa stilar är snyggare än andra och alla har olika sätt att uttrycka sig. Det är såhär mina tankebanor går och det skulle vara kul att veta om någon kan relatera.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s