Den psykiska ohälsan

285h.jpg

Hälsan vet ju alla att det är det viktigaste man har. Jag tycker att det har blivit en sjuk hets kring detta. Man säger att motion, en bra kost och ett socialt liv är grunden för en bra hälsa. Det låter så enkelt, men tyvärr är det ofta inte så enkelt. Folk jämför sig med andra och man vill inte vara sämre än någon annan. Dock tror jag inte att man mår bra om man hela tiden känner pressen att man måste passa in i samhället och alla normer som kommer och går. När man pratar om hälsan så pratar man mest om den fysiska hälsan, inte den psykiska hälsan som är minst lika viktig. Mår man dåligt psykiskt så kanske man inte har motivation till att ta tag i det fysiska som mat och träning och allt det där. Mår man dåligt så ska man få hjälp. Man pratar ofta inte om psykisk ohälsa öppet för att man anser att det är lite tabu och att man inte vill visa sig svag. Dock är det starkt att prata om det, för då öppnar fler upp sig och då känner man sig inte lika ensam om det och fler kanske till och med söker hjälp. Går man till vårdcentralen och får penicillin för öroninflammation för att det ska bli bra så ska det inte vara konstigt att söka vård för att man mår dåligt psykiskt och få den behandlingen man behöver för att bli frisk eller för att det iallafall ska bli bättre. Det är så många som inte gör någonting åt det och istället låter det vara, så blir det sämre framåt vilket kan leda till sjukskrivningar etc, så om du känner att du mår dåligt, sök hjälp! Det finns ingenting att skämmas över för alla kan må dåligt ibland och alla har rätt att må bra, du är inte ensam.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s