Lättkränkt? KOLLA HIT!!!!!

Här i Sverige är vi så jävla lättkränkta. Det räcker att man betonar ett ord på fel sätt så ska någon känna sig förolämpad eller ta åt sig på ett negativt sätt. Jag är så fruktansvärt trött på att inte få säga vad jag tycker och tänker utan att någon ska tysta ned mig och alla andra som också har åsikter. ”Tyck vad du vill men du får stå för konsekvenserna.” Jasså, vilka konsekvenser? Ska man stå ut med att bli cencurerad, hatad och även hotad för att man tycker något som är lite utanför boxen? Svaret på detta är självklart nej, men det är lättare sagt än gjort. Har funderat på om det verkligen är så att folk verkligen tar illa upp eller om de tänker ”oj, det där kan faktiskt NÅGON kanske ta illa upp av så bäst att jag agerar” eller hur är det egentligen? Yttrandefrihet finns för en anledning, men det känns som att den börjar bli mindre och mindre. Paulo Roberto drog ett skämt om #metoo på sin Facebook och blev sedan avstängd för att det var flera som hade anmält hans inlägg, redan där märker man hur det har blivit i samhället. Vissa ämnen är mer känsliga än andra men är ändå värda att tas upp för det behöver inte alltid vara negativt. Att hela tiden behöva tänka på om man råkar trampa någon på tårna så fort man öppnar munnen så har det gått för långt. Dags att folk börjar öppna ögonen och se vad som egentligen är värt att reagera på, att saker och ting blir censurerat på grund av det nya lättkränkta Sverige där man knappt kan andas längre utan att folk ska ta på sig offerkoftan och känna sig utpekade. Usch!!!

 

IMG_3816
Bjuder på en svartvit osminkad bild på mig själv bara för att jag kan
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s