Pk-folk som vägrar lyssna på andra

278h.jpg

Jag blir irriterad när andra försöker tracka på sina politiska åsikter på andra och utesluter folk för att de inte delar deras politiska åsikter. När ska folk förstå att bara för att man inte håller med dem så är man ingen ond människa? Sorry alla på karolinska gymnasiet som läser detta nu, men jag tycker att karolinska skolan är en pk-skola. Är man inte vänster så ”passar man inte in”. När det blir diskussioner i klassrummet så är det alltid samma människor som vräker ur sig samma grejer varje gång, så man orkar inte ens lägga sig i eftersom att de ändå är helt blockerade för att ta in någon annans åsikt än sin egna. Kan ju vara därför de resterande personerna inte ens yttrar sig eftersom de inte vill känna att folk ser ned på dem och att de inte blir inkluderade senare, tex att de känner sig utfrysta eller att det blir en massa skitsnack bakom den personens rygg. Så har iallafall jag känt.

Man ska absolut inte sluta diskutera eftersom det är viktigt då man lär sig vad andra tycker och man kan ta in ny information, men folk måste läsa sig att förstå att det finns olika tankesätt. Förståelse är inte samma sak som acceptans. Man måste kunna bemöta alla möjliga åsikter och tankesätt men man behöver inte acceptera det.

Jag vet att många håller med om att denna skola är rätt pk, vad det beror på vet jag inte. Alla borde accepteras som de är och inte dömas för politiska åsikter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s