Till er killar på krogen

Till er killar på krogen.

Jag är helt säker på att nästan alla killar skulle svarat nej på frågan om de någon gång tafsat på en tjej på krogen utan att veta om tjejen var med på det eller ej. Jag vet av egna erfarenheter att det är mycket tafsande på krogen, speciellt när det är alkohol inblandat.

Man är på dansgolvet med sina kompisar och helt plötsligt känner man att någon tar tar på ens rumpa eller midja bakifrån men man hinner inte se vem det var, är riktigt obehagligt och äckligt. Man känner om någon råkar gå emot och om någon aktivt placerar handen där med flit. Med flit förde denna person sin hand på min kropp utan min tillåtelse eller vilja. Då undrar jag vad som sker i dessa personers hjärnor när de gör så. Det är inte ”bara” är att de tar på mig utan att jag givit min tillåtelse, de kränker även min rätt att känna mig trygg på en plats där man är för att ha roligt. Jag är absolut inte ensam om detta. Jag ska kunna ha på mig vad jag vill utan att någon ska röra mig. Är det meningen att man ska välja bort vissa kläder för att man är rädd att någon ska kladda på en? Klart som FAN att man inte ska, för killar ska lära sig att man INTE RÖR EN TJEJ UTAN TILLÅTELSE!!!! Reglerna är inte annorlunda bara för att man är på krogen och att alkohol är inblandat. De som inte kan sköta sig ska heller inte ha någonting där att göra.

Även hört killar som säger ”tjejer har faktiskt också tafsat på mig på krogen” och liknande för att man ska tycka synd om de istället och förminska tjejerna, ungefär som det alltid har varit. Jag säger inte att det inte förekommer för det gör det säkert, men för detta så ska man inte flytta fokus från tjejer som blir utsatta och sedan förminska problemet.

Man ska inte normalisera att VISSA killar beter sig som svin och bara acceptera det. Att ge dem konsekvenser för sina handlingar är en bra idé för att de inte ska göra om det, även en lärdom att man inte gör så mot en annan människa.

Jag vill egentligen inte skriva detta till ALLA killar som vistas på krogen, men jag är så illa tvungen eftersom att ingen någonsin skulle erkänna att de har tafsat, eftersom att de kanske inte förstår konsekvenserna av sina handlingar eller bara helt enkelt agerar med ett annat organ än hjärnan.

Killar, försök ta till er detta för det är så viktigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s