Min insändare och det vidriga patriarkatet

fullsizeoutput_107a

Min insändare kom med i Na som några vet. Det jag hade skickat in hade jag skrivit för ett tag sedan på bloggen (Till er killar på krogen ) Jag hoppas verkligen att de som har läst tar åt sig av det och förstår att detta är ett problem. De som inte tycker detta är ett problem är antingen killar eller de som aldrig är eller har varit på krogen. Det var en som bl.a hade kommenterat på Facebook att krogen är en köttmarknad och om man är med i spelet så får man skylla sig själv och om man inte vill bli tafsad på så får man gå till något annat ställe och ha på sig lite mer kläder osv, en annan hade kommenterat att tjejer minsann också tafsar på killar. Det är klart att tjejer kan tafsa på killar också, men det är inte direkt överrepresenterat och det känns lite som att många killar drar det kortet i försvar, kanske för att de känner sig träffade eller liknande.

Det är klart att det är provocerande för vissa att de utsatta, i detta fall kvinnorna, börjar säga emot och inte längre accepterar äckliga killar som tror att de är överlägsna och tror att de kan göra lite som de vill.

Jag vill märka och se skillnad och inte bara höra av de som ansvarar för säkerheten att ”de gör sitt bästa” och att ”det är bättre nu än innan”. Man ska ha TYDLIGA regler, på samma sätt som man har regler andra saker. Jag kan egentligen inte göra så mycket mer än att säga vad jag tycker och säga hur det är och att något måste göras.

Det här med att de ska ha en festival där bara kvinnor får vistas är ett alternativ och ett beslut som tagits eftersom man har märkt att det inte fungerar som det är nu och att något måste göras. Det visar verkligen tydligt att man måste göra drastiska åtgärder för att kvinnor ska få känna sig lite tryggare i samhället. Ska man börja med sådant på uteställen, restauranger och badhus också för att man ska få känna sig trygg? Jag tycker inte att det ska behövas men tyvärr så är det nog det enda som kommer fungera i detta sjuka patriarkatsamhälle om inget görs nu. Resurser till allas säkerhet måste göras NU och inte sen, det är nu det behövs.

Sprid kärlek <333 // Josefine

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s