Vad betyder feminism?

Alla vet nog vad feminismen innebär och det jag blivit lärd är att det betyder jämställdhet, simple as that. Men tydligen är det inte så enkelt, då allt i detta samhälle ska vara så abstrakt och krångligt att man inte riktigt längre hänger med. Jag kan förstå de som inte vill kalla sig feminister fast de står för jämställdhet, då det idag har fått en annan betydelse än den som var först. Jag har ingen aning om vad feminism idag innebär, det jag har förstått så är det i princip att kvinnorna ska göra någon slags revolution för att ta männens plats, men det gör ju inte dagens situation bättre? Att först klaga på hur dåligt det är i samhället med machokultur (som jag skrev om i mitt förra inlägg) så vill man istället ha det tvärt om… Det går inte ihop i min hjärna. Kan någon bevisa att jag har fel eller är det så detta är?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s