Manlig Lucia, big deal?

Nyheten om att det i Malmö kommer att bli en manlig Lucia i år har växt enorm uppmärksamhet. Jag förstår inte riktigt varför. Den första Lucian med ljus i håret som finns dokumenterat, är en man. Att folk blir så kränkta över detta är så löjligt. Låt de ha en manlig lucia, vad spelar det för roll? Det är inte så att jorden kommer att gå under för det. Det är inte heller så att traditionen kommer att dö ut för att det inte är en kvinna som är Lucia i år. Lugna era tuttar en aning. Det är ett jävla tjat om att allt ska vara könsneutralt och annat skit, men när det väl kommer till sin spets så spelar det ingen roll då svenskar är så jävla trångsynta vad gäller vissa frågor. Det finns så mycket mer problem som män ställer till det, än den jävla Lucian. Testa att vara kvinna för en kväll och vistas på ett dansgolv på någon nattklubb så får du se att det inte är så jävla kul, att känna sig smutsig efteråt att man bara vill skrubba bort skammen från kroppen, för att man kanske inte vågade säga ifrån, eller gå till vakten eller någon annan för att man är rädd att det ska hända en något när ingen annan ser. Tänk efter, det finns lite mer saker i samhället som sker än att en man ska vara en jävla Lucia.

Tack o hej

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s