Feminism eller jämlikhet? Eller båda?

Det finns ju de som är riktigt arga på hur jämställdheten ser ut idag. Dessa arga individer som anser Att den gruppen som i århundraden och århundraden har dominerat över vår värld ska få smaka på sin egen medicin.

Jag menar nu de som kallar sig feminister och som vill göra att kvinnorna tar den plats som männen gjort i alla år. De är alltså inte ute efter ett jämställt samhälle, utan vill kasta tillbaka skiten utan att egentligen göra en förbättring. En liten reminder är att det är så krig uppkommer, man vill ge tillbaka och så blir det bara skit av allt, istället för att komma på en lösning.

Vissa förstår inte varför vissa inte vill kalla sig feminister när de står för jämställdhet. Nu ska jag förklara varför jag tror att det är på det viset. På Wikipedia står det följande:

Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är att kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män och där feminismen verkar för kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter.”

Problemet med ordet feminist är att vissa har missuppfattat vad själva feminismen innebär och har vridit om det till en egna sorts ideologi. Att kalla sig feminist idag associerar folk inte som jämlikhet, utan snarare något annat.

Jämställdhet är livsviktigt. Att folk har missbrukat ordet feminist så mycket att de som kallar sig för feminister och står för jämlikhet, inte tas på samma allvar som för flera år sedan då det har ändrats mycket med tiden.

Jag kallar mig såklart för en feminist, men jag är noggrann med att jag tror på jämlikhet och inget dominerande kön som ska ta maktposition bland annat. Allra helst inte om man switshar från det gamla till det nya, det kan inte bli bra alltså.

Tack

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s