Att göra estetiska ingrepp

Jag är en sån som har blivit lärd att man ska acceptera sitt utseende och bära det som det är rakryggad. De finns de som jag tycker är sjukt fina och sedan förstör ansiktet med fillers. Nu ska jag inte lägga någon värdering i det, bara man känner sig nöjd med sig själv. Det jag tänker är att det kan vara så stor skillnad från vad man ser på en person och hur den personen ser på sig själv. Man kanske vill ändra på en liten grej. Man kanske tycker att sina läppar är för små och går till en klinik (eller vart man nu går, jag har ingen aning) och fixar till det. Och sedan går och funderar på om det är något mer man vill fixa, kanske köra på fillers i hakan och kindbenen och vart man nu kan tänkas injicera in grejer, att man aldrig blir nöjd. Detta är så synd då jag ser jättefina personer, främst tjejer, som liksom ser jättekonstiga ut pga att de har sprutat in en massa i ansiktet. Jag som trodde att tiden då trenden att ha mastodontläppar var värsta grejen och att alla ”som var något” hade det, var förbi, men ack så fel jag hade.

Jag ska göra ett estetiskt ”ingrepp” med mina tänder, rätta till lite som jag har gått runt i flera år och mått dåligt över och som har gjort att jag inte vill le på kort etc. Men de som ser mig, från en helt annan synvinkel än den jag ser, säger att det inte är något som helst fel med mina tänder, speciellt tandläkare. Jag tar hand om dem bra och de är friska och inte speciellt missfärgade eller förstörda, men ändå mår jag dåligt över det. Så för mig är det inte värsta grejen att rätta till det, när det ändå är möjligt att göra det. Det kan jämföras med att, som jag skrev ovan, att spruta in grejer i ansiktet på dem som kanske känner sig osäkra med vissa grejer och vill rätta till det med hjälp av de hjälpmedel som finns.

Jag vill bara säga att alla är fina på sitt egna sätt, naturligt. Det jag ser är ju en helt annan grej än vad personen i fråga ser och att man egentligen ska ha en åsikt om det, men att man ändå kan tänka att det är helt onödigt för att JAG eller NÅGON ANNAN tycker att de är superfina som de är, samma med mig och mina tänder.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s