Bra att raketer ska förbjudas

Vad jag har förstått så är det från och med nästa nyår förbjudet att köpa raketer. Vissa tycker att det är skitdåligt för att ”man inte får göra någonting i Sverige längre för att alla är så lättkränkta”. Så ni menar alltså att, om man som mig, är en djurvän och VET att de flesta djur blir rädda när det är höga smällar ute så blir de rädda. En hund hör flera gånger mer än en människa, så ni kan ju tänka er att om det låter högt i era öron, tänk er då hur högt det låter i en hunds öron.

Kränkt är man om man inte tål skämt, tar allt personligt, blir kränkt för att någon annan säkert blev kränkt och så vidare. Man är inte kränkt om man väljer att vara emot raketer på nyår för att djuren blir fullständigt skräckslagna och livrädda.

Det är heller inte så att de idioter som håller på och smäller på nyår håller på vid 12-slaget, nej de håller på flera timmar innan och efter, ofta flera dagar innan och efter, vilket jag tycker är jävligt ruttet.

Jag tycker att det är otroligt bra att det har blivit hårda krav på sådant nu. Nästa steg tycker jag borde vara att förbjuda raketer överhuvudtaget, och köra på lasershower eller något som inte låter så mycket men som är minst lika fint att titta på.

Ni som inte kan något om djur kommer inte hålla med mig, men försök att förstå. Jag tror inte att ni skulle tycka att det var så kul om det kom okontrollerade smällar som gör ont i era öron utan att ni vet vad det är som låter.

berkay-gumustekin-402114-unsplash

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s