Känga till vänstervridna nyhetsblaskor.

Jag måste ge kritik till den vänstervridna nyhetsblaskan Aftonbladet där 70 procent av ”nyheterna” handlar om kändisar, varför en person hoppar av let’s dance, eller Zlatans skador. Dessa är de stora rubrikerna. De små små rubrikerna man ser om man kollar noggrant är sådant som faktiskt är nyheter och som drabbar en massa, så som terrorattentat, mord, misshandel etc. Varför får kändisar mer plats på en nyhetstidning, än sådant som faktiskt sker i världen på riktigt, där den riktiga världen visas. Eller ja, den riktiga världen var väl att ta i, det beror förstås på hur aftonbladets ”journalister” väljer att vinkla det på sitt vis. Jag tycker att detta är förfärligt. Varför finns det ingen tidning som skriver vettiga nyheter som allmänheten bör läsa, som inte är politiskt vriden, utan skriver som det är, rått och grått, verkligheten liksom.

Nedan ser ni de stora rubrikerna, totalt ointressant för världen att veta, och till höger i de små små rubrikerna så står de viktiga, ganska svåra att se om man inte aktivt letar efter dem. Tycker ni detta är okej? Att tydligt visa vad som anses ”intressant” för läsarna och inte vad som egentligen är det.

Skärmavbild 2019-03-30 kl. 03.46.11

Medier måste börja sända ett tydligt budskap om vad som är viktigt. Nu kommer säkert många tänka att det är subjektivt, vad som är viktigt, men sanningen är att det egentligen är objektivt (tycker jag) komiskt va?

Man måste börja ifrågasätta vad dessa nyhetsmedier förmedlar. Folk är mer och mer korkade nu än förr och jag tror att det har att göra med bland annat medier. Man är mer intresserad av att läsa om Bianca Ingrossos sminkpalett än att ta reda på vad som egentligen händer runt om i världen.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s